Reflexologie
Go Spirit is beëdigd Voetreflextherapeute sinds 2002

Wat is voetreflexologie?

GESCHIEDENIS
Reflexologie is een eeuwenoude geneeswijze die al werd toegepast in het oude China, Egypte en bij de indianen van Noord en Zuid Amerika. De natuurlijke geneeswijze wordt meer en meer erkend als een grote aanvulling op de reguliere geneeswijze. Het verband tussen lichaam en geest en ziekte wordt steeds meer onderkent en er bestaat dan ook een toenemende belangstelling voor deze geneeswijze.

ZELFHELING STIMULEREN
Voetreflexologie gaat ervan uit dat door het lichaam energiebanen lopen, die onder andere eindigen in de voeten. De zogeheten reflexzones in de voeten corresponderen met organen, spieren botten en weefsels. Door het geven van een implus op deze reflexzones vindt er een stimulerende werking plaats waardoor het lichaam geactiveerd wordt. De vicieuze cirkel wordt doorbroken. Dit kan het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen waardoor veel klachten vanzelf verdwijnen.

ONTSPANNEN
De reacties na een voetreflexbehandeling kunnen per persoon verschillen. Sommigen voelen zich heerlijk ontspannen of blij en als herboren en slapen beter. Anderen voelen zich rillerig, slaperig of loom. Als gevolg van een behandeling komen afvalstoffen vrij, waardoor mensen na een behandeling last kunnen hebben van hoofdpijn of rugpijn. Dit verdwijnt weer na veel water drinken.

Door voetreflexologie kan men zich bovendien bewust worden van bepaalde gewoonten. Men krijgt inzicht in het eigen leven en kan keuzes gaan maken op het gebied van werk, relaties en zelfontplooiing. Voetreflexologie helpt u de samenwerking tussen lichaam en geest te herstellen. Het aantal behandelingen die nodig zijn verschillen per persoon maar zal doorgaans variëren tussen de 4 en 12.